Marchewkowa sałatka z tuńczykiem i kuskusem

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, każdy z nas zastanawia się co w tym roku może dołączyć do zestawu tradycyjnych potraw wielkanocnych? Może będzie to marchewkowa sałatka z tuńczykiem i kuskusem? Owocnych przygotowań.

Marchewkowa sałatka z tuńczykiem i kuskusem

50 g Kasza kuskus

120 g Tuńczyk w sosie własnym

150 g Papryka czerwona

100 g Kukurydza, konserwowa bez zalewy

150 g Brokuły

30 g Jogurt naturalny

120 g Marchew

Sałata lodowa (do woli), koperek, pieprz biały

Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę i brokuł ugotować, ostudzić. Marchew zmiksować blenderem na gładką masę. Kaszę wymieszać z tuńczykiem, pokrojoną w kostkę papryką, odsączoną kukurydzą, brokułem oraz jogurtem wymieszanym z drobno posiekanym koperkiem. Przyprawić odrobiną soli i pieprzem, wymieszać. Z gotowej sałatki uformować kształt marchewki, obłożyć kremem z marchewki. Na czubku każdej marchewki ułożyć liście sałaty.