Składniki:
- 1 szklanka płatków kukurydzianych,
- 1 szklanka płatków owsianych,
- 1 szklanka ryżu preparowanego,
- 1/2 szklanki żurawiny suszonej,
- 1/2 szklanki orzechów laskowych,
- 150g miodu pszczelego,
- 100g masła orzechowego,
- cynamon (1/2 lyżeczki).
Masło orzechowe, olej kokosowy i miód podgrzewać w garnku do momentu ujednolicenia masy. W osobnej misce wymieszać płatki kukurydziane, płatki owsiane i ryż preparowany. Do suchych składników wlac masę z garnka i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć zawartość miski równomiernie ubijając powierzchnie (np. przy pomocy szpatułki. Ważne jest, aby powierzchnia masy nie była zbyt gruba. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 23-30 minut. Następnie wystudzić i po ostygnięciu pokroić batoniki w dowolne kształty.
Smacznego 🙂