Batoniki musli

Składniki:

  • 1 szklanka płatków kukurydzianych,
  • 1 szklanka płatków owsianych,
  • 1 szklanka ryżu preparowanego,
  • 1/2 szklanki żurawiny suszonej,
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych,
  • 150g miodu pszczelego,
  • 100g masła orzechowego,
  • cynamon (1/2 lyżeczki).

Masło orzechowe, olej kokosowy i miód podgrzewać w garnku do momentu ujednolicenia masy. W osobnej misce wymieszać płatki kukurydziane, płatki owsiane i ryż preparowany. Do suchych składników wlac masę z garnka i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć zawartość miski równomiernie ubijając powierzchnie (np. przy pomocy szpatułki. Ważne jest, aby powierzchnia masy nie była zbyt gruba. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 23-30 minut. Następnie wystudzić i po ostygnięciu pokroić batoniki w dowolne kształty.

Smacznego 🙂