Bruschetta z roladkami serowo-szpinakowymi

Składniki:

50g chleba żytniego pełnoziarnistego,
5g oliwy z oliwek,
szpinak, liście,
90g sera Feta 12% tłuszczu,
90g serka naturalnego lekkiego (np. Bieluch light),
100g papryki czerwonej,
folia spożywcza.

Liście szpinaku zalać wrzątkiem, po kilku minutach blanszowania odsączyć i ostudzić. Wycisnąć pozostałą wodę i osuszyć na papierowym ręczniku. Liście rozłożyć na folii tak, aby zachodziły na siebie. Sery wygnieść widelcem na gładką masę, rozsmarować je na liściach szpinaku. Na wierzchu ułożyć paprykę. Zwinąć w rulon i schłodzić. Roladę pokroić w plasterki. Podawać na pieczywie posmarowanym oliwą i upieczonym w piekarniku.

Smacznego 🙂