Składniki:
- 180g mięsa z piersi kurczaka (mielone),
- 50g cebuli,
- 100g fasolki szparagowej mrożonej,
- 100g groszku zielonego mrożonego,
- 150g marchwi,
- 50g pomidorków koktajlowych,
- natka pietruszki,
- bazylia.
Marchewki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Blanszować w lekko osolonej gorącej wodzie około 10 minut. Fasolkę i groszek zblanszować osobno. Posiekane natkę i cebulę dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C. Formę wyłożyć folią i plastrami marchewki. Nałożyć fasolkę, przykryć mięsem i rozłożyć pozostałe warzywa. Całość zawinąć paskami marchewki, piec około 50 minut w kąpieli wodnej w nagrzanym wcześniej piekarniku.
Wychodzą 2 porcje. Porcja zawiera 168 kcal.
Smacznego 🙂