Pomidorki nadziewane puszystą pastą z ziołami

Składniki:

  • 150g pomidorków koktajlowych,
  • 50g sera feta 12% tłuszczu,
  • 60g serka naturalnego lekkiego (np. Bieluch lekki),
  • koperek,
  • bazylia,
  • oregano.

Z pomidorków odciąć wierzch. Ze środka usunąć pestki i miąższ. Wydrążone pomidory delikatnie posolić i ulożyć otworami do dołu, żeby wyciekł z nich sok. Fetę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z ziołami, koperkiem i serkiem. Tak przygotowanym nadzieniem faszerować pomidory. Pomidorki można zjesć z pieczywem lub serwować jako przekąskę na coctail-party.

Smacznego 🙂

Wartość odżywcza:
Z przepisu otrzymamy 4 porcje pomidorków. 1 porcja ma około:

  • 40,8 kcal,
  • 4,2g białka,
  • 2,3g tłuszczu,
  • 0,5g błonnika.