W pracy dietetyka cenię kontakt z ludźmi, z indywidualnymi historiami. Ważne jest dla mnie niesienie pomocy w walce o dobre samopoczucie, zadowolenie z siebie oraz zmianę nawyków żywieniowych i sposobu myślenia o odżywianiu. Moją misją jest nauka nowej filozofii odżywania. Pokazuje ona, że to, co i jak jemy, kształtuje nie tylko naszą sylwetkę, ale przede wszystkim umysł. Uczy wytrwałości, umiaru i różnorodności. Efektem takiego podejścia są długofalowe sukcesy pacjentów, które przekładają się na jakość życia ich samych oraz bardzo często, również ich bliskich i rodzin.
Swoją drogę w zgłębianiu tajników zdrowego odżywiania rozpoczęłam od pracy w przemyśle spożywczym poznając z jak najbliższej strony produkty, które używamy dziś w naszych dietach.
Moją pasją oprócz zdrowego odżywiania jest fotografowanie, szycie i tworzenie nowych, przyjemnych dla oka rzeczy. Ostatnio, zainspirowana wakacyjnymi podróżami, próbuję swoich sił w tańcach latynoamerykańskich.
Doświadczenie:
Jako dietetyk z kilkunastoletnim doświadczeniem pomagałam w osiąganiu wymarzonej sylwetki i lepszego samopoczucia
- współpracując z klubami fitness, przychodniami lekarskimi,
- uczestnicząc w eventach z okazji Dni do Walki z Otyłością oraz Dnia Bez Papierosa, a także Akcji Niedziela dla Zdrowia namawiając wspólnie z firmą Marwit do odkrycia mocy owoców oraz warzyw,
- angażowałam się udzielając wywiadów do lokalnych telewizji (m.in. Tv Trwam „Odżywianie świąteczną porą”, „Odżywianie jesienną porą”, Tv Toruń „Dieta na dobry nastrój” i Tv Bydgoszcz) , radia (m.in Radiosfera „Jak odżywiają się Polacy”, Radio Pik „Otyłość u dzieci”, „Zimowe odżywianie”, „Majówka”) oraz pisząc artykuły do prasy (m.in Gazeta Pomorska „Kto zdrowo je dobrze wygląda”, Express Bydgoski „Menu na gorące dni”, Nowości „Nie dietą cud, lecz rozsądkiem”, „Jaki chleb wybierać”, „Zdrowe grillowanie”, Mediaprofil „Dania na cieplejsze dni”), a także na strony oraz blogi internetowe.
- pracując z najmłodszymi pacjentami i ich rodzinami.
Wykształcenie:
- Warszawski Uniwersytet Medyczny Kierunek: Żywienie kliniczne
- Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka
- Akademia Rolnicza w Poznaniu Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Szkolenia kursy:
- Ogólnopolskie Konferencje Dietetyki Congressus Dietetica, Sympozja Diabetologiczne Diabetica Expo, Zjazdy Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością, DietetykaForum Polskiego Stowarzyszenia Praktycznej Terapii Otyłości
- I OgólnoPolska Konferencja Psychika a Dietetyka pod patronatem Ministra Zdrowia, Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
- Food Forum – „Żywienie w sporcie i rekreacyjnej aktywności fizycznej”
- Dietetyka sportowa – „Dietetyka sportowa w teorii i praktyce”
- Psychoedukacja – „Odchudzaj pacjenta z happy endem, czyli jak pracować z pacjentem otyłym nad efektywną zmianą”
- „Profesjonalna obsługa klienta”, „Wyróżnij się! jak dbać o klientów lepiej niż inni?”, „Doskonalenie pracy z pacjentem”, „Jak radzić sobie ze stresem”
- Medius Sp. z o.o., Nutricia – „Zaburzenia karmienia u dzieci. Zespołowe postępowanie diagnostyczno-terapeutyczne”
- Szkolenie uzupełniające z zakresu układania diet
- Kurs „Dietetyka”- kurs specjalistyczny
- Dietetyk– kurs uzupełniający wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia dietetycznego
Prowadzenie wykładów i szkoleń:
- „Witaminki, czyli dlaczego powinniśmy jeść warzywa i owoce” – Przedszkole, Złotoria
- Cykl szkoleń o zdrowym odżywianiu Szkoła Podstawowa Mała Nieszawka